Arcus

Vondt i hodet av rødvin

Opplever du ubehag som følge av at du har drukket rødvin? I så fall er du ikke alene. Forbrukerundersøkelser gjennomført for Arcus Wine Brands viser at hele 1 av 3 nordmenn får vondt i hodet ved moderat inntak (1-2 glass) av rødvin. I menyen til venstre finner du mer informasjon om hodepine relatert til rødvin.

Hvilke viner skal man se etter?

To av fem nordmenn strever med hodepine og migrene regelmessig. Rødvin er en av de mest kjente utløserne for hodepine. Dessverre blir derfor det som i utgangspunktet skulle dreie seg om kos og hygge snudd til ubehag og smerte. 

"Visste du at 1 av 3 nordmenn får vondt i hodet ved inntak av 1-2 glass rødvin?"

Takket være moderne teknologi og nye måter å produsere vin på finnes det viner på markedet som reduserer risikoen for å få vondt i hodet. Problemet er derimot å finne de riktige vinene. Vinverdenen er vidunderlig og spennende, og det finnes utallige ulike produkter. Når man søker etter mer teknisk informasjon blir det derimot vanskeligere. Det er kjent i markedet hvilken type viner mennesker som sliter med hodepine bør velge, men det kan være vanskelig for konsumenter å finne frem til disse vinene.

Viner med lavt innhold av garvestoff og histamin er gunstig for deg som kan få vondt i hodet av rødvin, men å vite hvilke viner man skal satse på er ikke alltid like lett. Derfor har Arcus utviklet et merke som gjør det enklere å finne nettopp disse vinene. Se etter dette merket, som garanterer at rødvinen du velger er lav på garvestoff og histamin.

Du kan lese mer om allergi mot alkohol her.