Arcus

Lav på garvestoff og histamin

Opplever du ubehag som følge av at du har drukket rødvin? I så fall er du ikke alene. Forbrukerundersøkelser gjennomført for Arcus Wine Brands viser at 1 av 3 nordmenn hevder å ha ubehag ved moderat inntak (1-2 glass) av rødvin. I menyen til venstre finner du mer informasjon om hodepine relatert til rødvin.

"Visste du at 1 av 3 nordmenn opplever ubehag ved inntak av 1-2 glass rødvin?"

Arcus har i over 30 år gjort en rekke analyser av ulike viner fra hele verden. På bakgrunn av disse analysene har vi funnet produsenter som leverer viner med stabilt lavt nivå av histamin. I tillegg har Arcus et eget laboratorium med dyktig fagpersonell som sikrer at vår garanti for lave nivåer av både garvestoff og histamin ivaretas. 

For Arcus Wine Brands "Lav på garvestoff og histamin" -merkede viner gjelder følgende:

  Vanlig nivå i rødvin* Arcus` garantinivå
Histamin 5-10 mg/liter Maks. 1 mg/liter
Garvestoff 2,5-4 g/liter Maks. 2 g/liter

 

 

 

Oppgitte verdier baseres på analyser av bestselgende rødviner i Norge gjennom 30 år.

Å finne viner med lavt innhold av garvestoff og histamin kan være en utfordring, derfor har Arcus utviklet et merke som gjør det enklere å finne nettopp disse vinene. Grunnet norsk alkohollov kan vi kun presentere hvilke produkter det gjelder på egne, lukkede sider for bransjen, men du kan se etter vin merket med ”Lav på garvestoff og histamin” neste gang du er på Vinmonopolet eller høre med servitøren ved restaurantbesøk.

  

"Dette merket garanterer at vinen er kvalitetskontrollert og godkjent av Arcus Norge. Vinen er derfor garantert å ha et lavt innhold av garvestoff og histamin"

 

 

 

 

 

 

 

Arcus Wine Brands garanterer at viner merket med dette symbolet har et lavt innhold av garvestoff og histamin.

Du kan lese mer om allergi og alkohol her.